Share
Workaholismul, amenintarea lumii moderne

A lucra peste progam este o practica des intalnita mai ales in companiile private. Aici, angajatorii pun pret pe competitivitate si pe performantele angajatilor, si foarte putini salariati isi permit sa paraseasca compania odata cu terminarea programului.
In ultimii ani, studiile arata ca numarul persoanelor care dedica tot mai mult timp slujbei este in crestere. Daca in comunism nu se punea pret pe calitatea muncii, ci pe volumul ei, iar oamenii aveau program de lucru fix, respectat cu sfintenie, in capitalism piata muncii s-a schimbat radical.
Companiile private isi doresc angajati a caror munca sa se reflecte in evolutia firmei, iar acest lucru nu poate fi realizat in limitele unui program fix, de la 09:00 la 16:00. Majoritatea angajatilor sistemului privat petrec o semnificativa parte a timpului liber, tot in folosul companiei pentru care lucreaza.
Fie ca isi continua activitatea profesionala acasa, fie ca mai raman in birou cateva ore, oamenii muncesc pentru ca asa li se cere, pentru a-si contura cariera, pentru a primi recunoastere, diverse bonusuri sau pur si simplu pentru ca asa s-au obisnuit.
Aceasta obisnuinta a fost denumita de americani "workaholism". Un termen care defineste dependenta de munca si fenomenul ingrijorator care ameninta intreaga omenire, mai ales statele in care mediul privat este intr-o continua competitie, iar toata aceasta lupta e dusa pe umeri de angajati.
Read all the articles about
No categoriesArticle written by:
Share
What I read is worth it:
Comments
0 comments

Access your account and add your comment
No categories
Subscribe to the Newsletter
Read articles of interest from Undelucram.md contributors