Fie că vorbim de un Europass, de un CV online sau de un model de CV original, trebuie să știi că peste 20% dintre angajatori nu acordă mai mult de 30 de secunde citirii CV-ului tău, iar 40% spun că stau maxim un minut cu un CV în față.

 

Astfel, dacă nu urmezi câteva reguli de editare eficientă a CV-ului, șansele Curriculum Vitae-ului tău  de a fi citit până la capăt sunt mult diminuate, potrivit unui studiu recent.

Managerii de recrutare, toți, experți extrem de familiarizați cu Resume-uri și modele de CV online, au fost rugați să precizeze care sunt lucrurile din Curriculum Vitae care îi deranjează cel mai tare. 
Atenție maximă: în lista acestora, se regăsește și faptul că unii candidați dau copy-paste din anunțul de angajare, pentru a arăta că se potrivesc 100% cu postul țintit.


Cu sau fără poza în CV?

Inserarea unei fotografii în CV poate deveni un dezavantaj doar dacă lucrezi pentru spațiul nord-american, unde angajatorii sunt extrem de atenți cu orice detaliu care le poate atrage acuzația de discriminare – arată studiul CareerBuilder.
Deci, poză cv sau fără poză cv, ca să îți minimizezi timpul de căutare a unui job și să-ți maximizezi șansele de a fi chemat la interviu, citește cu atenție cele 7 greșeli frecvente în redactarea Resume-ului și evită-le!


Ce îi enervează pe angajatori la CV-ul tău:


1. CV-uri scrise cu majuscule - 61%
Degeaba ai un format elegant de CV Europass sau un model de CV online fresh și actual, dacă în textul din el, tu ȚIPI LA ANGAJATOR! Nu uita, în orice limbă, romană, engleză, germană sau esperanto, când scrii cu MAJUSCULE înseamnă că ȚIIIPI!

 

2. CV-uri cu paragrafe întregi copiate din anunțul de angajare - 41%
Dacă începi cu copy-paste încă din CV-ul pt angajare, angajatorul o să presupună că vei face copy-paste și la locul de muncă. Da dovadă de un pic de creativitate și alcătuiește-ți un CV pdf sau CV word original și personalizat, așa cum numai tu poți scrie despre viața ta profesională.


3. CV-uri cu adrese de e-mail inadecvate (gen [email protected]) - 35%
Chiar dacă prietenii te știu pe net după nickname, este bine să-ți creezi și o adresă de profesionist pentru viitorul tău angajator. Sugestia noastră: numeprenume@gmail/yahoo.
Dacă adresa este deja luată, încearcă cu punct „.” între nume și prenume sau cu underscore „_”. De exemplu nume.prenume@gmail/yahoo său nume_prenume@gmail/yahoo. Dacă nici așa nu reușești, încearcă să inversezi numele cu prenumele. Oricum ar fi, orice variantă este mai bună pentru CV-ul tău online decât o adresă de mail inadecvată.

 

 


4. CV-uri care nu includ o listă de abilități - 30%
Companiile te angajează pentru abilități, nu pentru ochi frumoși. Deci în CV-ul tău trebuie să existe musai, un paragraf în care să povestești cu liniuțe ce skill-uri ai.

 

5. CV-uri mai lungi de două pagini - 22%
Dă-ne voie să te întrebăm ceva. Cum ți-ai creat CV-ul? Ai dat search pe net „europass cv online” sau „europass curriculum vitae online” sau „europass cv editor”, click pe primul rezultat și te-ai apucat să scrii, nu? Până aici, totul ok. 
Este bine să ai un CV îngrijit fie că este europass sau nu. Ce nu este bine, însă, este ca CV-ul tău să depășească lungimea de 2 pagini. 
Mai știi cum am început articolul? „Fie că vorbim de un europass, de un CV online sau de un model CV original, trebuie să știi că peste 20% dintre angajatori nu acorda mai mult de 30 de secunde citirii CV-ului tău”
Concluzia: fii scurt și la obiect!


6. CV-uri care conțin mai multe responsabilități decât rezultate - 16%
Un angajator smart te „cântărește” în rezultate. Sfatul nostru: include-le musai în CV-ul tău.


7. CV-uri cu foarte mult text compact și fără spații albe - 13%
Punctează la impresia artistică. Formatarea este esențială pentru un CV simplu, curat și citibil. Trimite un CV word sau un CV pdf și nu unul în format .jpg și nu uita să-l îngrijești înainte să-i dai send către recrutori.

 

Pune-ți CV-ul la lucru și găsește-ți jobul care te merită!
Undelucram.md îți urează succes.