Aproape 13 mii de locuri de munca vor fi create in urmatorii doi ani in Zonele Economice Libere din Moldova. Potrivit ministrului Economiei si Infrastructurii, Octavian Calmic, numarul angajatilor va creste datorita faptului ca vor fi deschise noi intreprinderi. 

Evaluari recente

"Pentru anul viitor avem planuri mult mai mari de deschidere a altor platforme noi. Sigur ca Zona Economica Libera Balti are cea mai mare si cea mai diversa infrastructura teritoriala, de aceea si apare in evidenta mai des. Ei au subzone atat la Orhei, Straseni, Causeni si Cahul. Toate acestea sunt deja in lucru. Astfel incat in urmatorii ani vom dezvolta si alte proiecte", a declarat Octavian Calmic.

In prezent, sunt in jur de 12 mii de moldoveni care muncesc in cadrul ZEL-uri. Doar in acest an, numarul lor s-a majorat cu patru mii, ceea ce reprezinta cu 63 la suta mai mult comparativ cu 2016.

Si valoarea investitiilor va creste semnificativ. Doar pana la sfarsitul anului, ZEL-urile vor atrage peste 115 milioane de dolari. In total, pentru dezvoltarea celor sapte zone economice libere s-au cheltuit peste 347 de milioane de dolari.

Citeste mai departe>>