Obtinerea primului interviu nu e niciodata o munca usoara, mai ales daca abia ai iesit de pe bancile facultatii. Toti am trecut la un moment dat prin aceasta experienta. Chiar daca gandul ca vei sta fata in fata cu un posibil angajator te face sa te simti nelinistit, cheia succesului sta in pregatirea inainte de interviu.

In acest fel, nu doar ca te vei simti mai linistit, ci vei avea mai multa incredere in tine si vei detine controlul asupra modului in care se va desfasura interviul. Afla in continuarea articolului cum iti cresti sansele sa obtii primul tau interviu, astfel incat sa obtii job-ul pe care ti-l doresti.

Cerceteaza amanuntit

Acorda-ti timp sa cauti cu atentie job-urile care crezi ca ti s-ar potrivi. Aplica la ofertele care se afla in domeniul tau de studii. Chiar daca nu ai mai avut un loc de munca, daca ai facut voluntariat sau practica in anumite domenii, foloseste aceasta experienta ca un motiv in plus sa aplici la mai multe job-uri.

Totodata, cauta informatii si despre companii. Daca vei fi chemat la interviu, cel mai probabil vei fi intrebat ce anume stii despre business-ul respectiv sau ce anume te-a motivat sa aplici la acel job. Cei de la Thebalancecareers.com recomanda sa verifici si conturile de Social Media ca sa iti faci o idee clara despre atmosfera si cultura acelei companii. Reteaua LinkedIn, de exemplu, este locul unde poti sa contactezi direct persoane care lucreaza in domeniul care te intereseaza, dar si ca sa gasesti oferte de job-uri.

Prima impresie conteaza

Cand cauti un loc de munca, felul in care te prezinti conteaza la fel de mult precum abilitatile si cunostintele pe care le ai. Tine cont ca aceasta prezentare in fata angajatorului are loc inca din momentul in care trimiti CV-ul. Angajatorul isi face prima impresie din momentul in care citeste CV-ul candidatilor.

Citeste mai departe>>