Republica Moldova ar putea usor sa se transforme, in urmatorii ani, intr-o tara a tehnologiilor informationale. Asta datorita tinerilor antreprenori, cu potential urias si idei de afaceri ce merita atentia investitorilor straini. Dupa ani buni de munca, 23 de antreprenori si-au prezentat ideile inovative si modelele de business in fata potentialilor investitori la cea de-a doua editie a expozitiei Startup Fair.

Veceslav Camburgan, impreuna cu mai multi prieteni, au creat o aplicatie inteligenta, care le-ar ajuta oamenilor sa se angajeze in campul muncii. 

"Acum avem peste 2.500 de tineri care invata regulat si multi mai multi inregistrati in program. Tot mai multe companii si universitati au inceput a colabora cu noi. Platforma este gratuita, astfel nu este necesar sa achiti o taxa, in cateva luni poti invata asa profesie precum: programare web si nu doar, ceea ce este cerut acum pe piata", a afirmat fondatorul platformei CODIFUN, Veceslav Caburgan.

O alta inventie prezentata la eveniment este o aplicatie care ajuta oamenii sa invete concomitent mai multe limbi, usor si distractiv.

"La moment, aplicatia este disponibila in 36 de limbi de invatare si 59 de limbi native, ceea ce cuprinde aproximativ 90 - 95 % din totalul populatiei. Este compusa din trei capitole de baza: alfabetul care te invata regulile de citire, cuvintele si frazele", a mentionat fondatoarea aplicatiei FunEasyLearn, Romina Andronic.

Printre cei 23 de antreprenori se numara si Eduard Scutaru, care lucreaza la o aplicatie capabila sa inregistreze si sa pastreze toate datele legate de provenienta si istoricul unui produs alimentar.

Citeste mai departe>>