În contextul actual, tot mai mulți angajatori au decis să își lase angajații să lucreze de acasă, pentru a preveni răspândirea virusului. Însă munca remote vine și cu dezavantaje, precum lipsa comunicării face to face, a diferitelor beneficii, ceaiul, cafeaua și fructele din bucătăria biroului și așa mai departe. Munca de acasă pare că va rămâne în continuare la ordinea zilei, iar dacă angajatorii vor să își păstreze și să atragă candidații de top, trebuie să ia în considerare niște pachete atractive de beneficii pentru angajații care lucrează remote. 

Pandemia a determinat țările să intre în carantină lucru care a împiedicat funcționarea normală a societății noastre. Întrucât distanțarea socială și izolarea sunt singurele măsuri viabile pentru a depăși această situație, fiecare dintre noi a fost sau este în continuare blocat în propria casă. Ca atare, munca remote rămâne soluția cea mai potrivită în prezent, deși poate produce dezechilibru între viața personală a angajaților și cea profesională, limitele celor două par să se întrepătrundă. Având în vedere realitatea în care ne aflăm, este necesar ca angajații remote să beneficieze de planuri concrete de beneficii create special pentru acest context. 

În acest articol vei afla cum să îți menții angajații fericiți, motivați și productivi de acasă, prin intermediul celor mai bune pachete de beneficii pe care le poți lua în considerare pentru toți angajații care lucrează de acasă sau din altă parte.

 

Ce beneficii ar trebui să le oferi angajaților tăi care lucrează remote?

Deși planurile de beneficii ale angajaților sunt la ordinea zilei, proiectarea unor astfel de programe pentru angajații remote poate părea dificilă. Munca de la distanță este complet diferită de cea de la birou și aduce cu sine alte puncte dureroase pe care angajatorii ar trebui să le ia în considerare când creionează planurile de beneficii, precum: un mediu de lucru satisfăcător, infrastructura necesară, comunicarea constantă, asigurările de sănătate, etc.

 

1. Asistență pentru planuri de asigurare

În fața incertitudinii în care am ajuns să trăim, un plan de asigurări a devenit una dintre prioritățile fiecăruia dintre noi. Oferă un sentiment de securitate financiară împotriva oricăror evenimente neplăcute și neprevăzute. Angajatorii pot lua în considerare acest lucru în dezvoltarea planurilor de beneficii pentru cei ce lucrează remote, prin oferirea de asistență. 

Această asistență pentru planurile de asigurare poate fi de multe tipuri, cum ar fi asigurarea de viață, asigurarea de sănătate, asigurarea de invaliditate, de bunuri, etc. Angajatorii au inclusiv posibilitatea de a obține oferte și tarife mai bune pentru angajații lor de la companiile de asigurări ce oferă programe corporate.

 

2. Sprijin pentru spațiul de lucru de acasă

Fiecare angajat aspiră să lucreze într-un setup cât mai confortabil, indiferent dacă se află la birou sau lucrează de la distanță. Atunci când au acces la toate facilitățile pentru a-și îndeplini activitatea, angajații sunt mult mai motivați, responsabili și productivi. 

Așadar, îți poți susține angajații oferindu-le diverse materiale, piese de hardware și alte resurse de care ar putea avea nevoie pentru a-și configura spațiul de lucru de la domiciliu. În plus, poți lua în considerare rambursarea cheltuielilor efectuate de ei pentru a-și îmbunătăți munca lor (taxele de conexiune wi-fi, infrastructură, cabluri, birou și scaun, etc).

 

3. Program de lucru flexibil

Regula clasică pentru munca obișnuită, de la birou, este că programul este între 9 și 18. În cazul muncii remote, acest program tinde să fie afectat de viața personală a angajaților. De asemenea, faptul că spațiul de lucru este acum la îndemâna oricui, avem tendința de a rămâne conectați la situațiile de la job mult peste programul obișnuit. Astfel, un beneficiu important pentru angajații remote este acela de a avea libertatea de a avea un program de lucru mai flexibil.

Permite-le angajaților tăi să își stabilească singuri un program care să funcționeze cel mai bine pentru ei. Oamenii sunt productivi în diferite momente ale zilei, iar un program flexibil ajută de asemenea și la a combate procrastinarea - frecventă în munca remote. 

 

4. Oportunități de training și dezvoltare

Trainingurile și oportunitățile de a învăța ceva nou au fost dintotdeauna în topul beneficiilor oferite. În prezent, angajații sunt mai curioși cu privire la învățarea noilor tehnologii, la a-și îmbunătăți abilitățile constant și la dezvoltarea profesională. 

În contextul actual, disponibilitatea cursurilor online a făcut ca aceste traininguri să fie mult mai ușor accesibile pentru oricine, indiferent unde se află. Astfel, ca parte din pachetul de beneficii pentru angajații care lucrează remote, poți include accesul la cursuri online premium pe orice subiect de interes pentru ei.

 

5. Beneficii pentru sănătate și stare de bine

O inițiativă privind pachetele de beneficii ale angajaților ar fi incompletă fără a include aspectul sănătății și bunăstării. Angajații sănătoși sunt sufletul fiecărei companii de succes. În plus, din moment ce angajații tăi lucrează deja din izolare, menținerea unui stil de viață sănătos devine și mai importantă pentru a rămâne în formă atât fizic cât și psihic. O platformă de wellness te va ajuta să îți menții angajații în formă și activi, atribuindu-le diferite sarcini sau „misiuni” de sănătate în fiecare zi.

 

6. Pauze și concediu plătit

Cui nu îi place concediu? Chiar și doar a lua o zi de vineri liberă pentru a rămâne acasă și a te deconecta de la muncă poate fi o evadare perfectă, chiar și pentru angajații care lucrează remote. În majoritatea cazurilor, angajații de la distanță tind să petreacă mai multe ore la serviciu decât ca atunci când au un program prestabilit la birou. 

Un angajat bine odihnit, care își ia concediu din când în când este un angajat motivat și productiv. Asigură-te că angajații remote au șansa de a lua câte o pauză și de a reveni la locul de muncă fresh și gata să de treabă.

 

7. Diferite abonamente, vouchere și promoții

Întrucât angajații de la distanță nu au parte de comunicarea cu colegii, distracția de la birou sau ieșirile neașteptate, îi poți compensa în alte moduri. Abonamentele la diverse platforme de entertainment pot fi oportunitatea perfectă pentru ei de a se distra și de a rămâne motivați și binedispuși la job. Pot fi de asemenea și abonamente la reviste, abonamente de streaming, cum ar fi Netflix, HBO Go, etc, sau vouchere și promoții la diferite magazine partenere ce pot oferi programe corporate. 

 

Nu este de mirare că un angajat ce lucrează zi de zi din birou va simți mai mult că face parte din miezul companiei față de un angajat la distanță. Atunci când sunt la birou, angajații au oportunitatea de a fi acolo pentru evenimente, sărbători de naștere, ocazii speciale etc. Acest sentiment de separare este o piedică pe care trebuie să încerci să o eviți, pentru a promova bunăstarea angajaților remote. 

Câteva variante ar fi includerea lor în evenimente prin videoconferințe și webinarii sau chiar să le livrezi la domiciliu un buchet de flori sau un tort cu ocazia zilei de naștere. Sunt mici atenții care însă contează în imaginea de ansamblu.

Acestea sunt doar câteva sugestii pentru planurile de beneficii pentru angajații care lucrează remote. Cu toate acestea, probabil cea mai sigură metodă de a afla exact de ce au ei nevoie și de ce anume s-ar putea bucura este prin intermediul conducerii unui sondaj intern.

În acest caz, un sondaj privind înțelegerea lucrătorilor de la distanță vă va ajuta aici. Înțelegerea nevoilor și problemelor lor te va ajuta să planifici un pachet de beneficii mai bun pentru ei.

Anul 2020 s-a dovedit a fi un an provocator și dur pentru toată lumea, atât pe plan profesional, cât și personal. În contextul pandemiei, companiile se luptă cu greu pentru a rămâne pe linia de plutire pe piața muncii. Iar munca remote a determinat schimbări majore în strategiile și planurile de business ale tuturor. 

Oamenii care muncesc de acasă pot fi mult mai nesiguri în ceea ce privește garanția locului de muncă, iar acest lucru dăunează nivelului de motivație și productivitate. Astfel, pentru a-i ajuta să se simtă în siguranță și fericiți la job, este important ca angajatorii să proiecteze planuri specifice de beneficii pentru angajații care lucrează remote.