Salut!

Dacă citești acest articol înseamnă că vrei să afli ce poți să faci mai bine la interviu sau când iți scrii CV-ul. 

În calitate de manager, eu apreciez  foarte mult candidații ce depun efort în a se prezenta cât mai bine în CV și la interviu!

Eu sunt Lili, un manager cu experiență vastă în recrutare într-o multinațională din zona de IT, platformă care colaborează cu manageri din diverse corporații, ajutând candidații cu pregătirea CV-ului și interviului  prin oferirea de feedback direct. 

O să încerc să iți dau lunar câteva sfaturi practice din zona de interviuri pentru a transparentiza procesul de recrutare și să înveți metoda cea mai bună în a-ți pregăti CV-ul sau prezenta la interviu.

E clar, cel mai important lucru din procesul de recrutare e CV-ul !

 

E cartea ta de vizită și în următoarele minute o să citești la ce mă uit eu atunci când analizez 20 CV-uri ca să hotărăsc pe cine chem la interviu și pe cine nu (ai ghicit, nu toți candidații primesc o invitație la interviu!)

Primul aspect la care mă uit atunci când deschid CV-ul e ultimul job din CV, ce rol este și dacă are cumva legătură cu poziția deschisă e mine (vreau să văd că abilitățile candidatului s-ar potrivi profilului meu). 

Atenție, nu caut să citesc o enumerare de task-uri, adică nu vreau să văd o descriere de job pe care pot să o găsesc pe Google căutând rolul respectiv; vreau să văd surprins în câteva rânduri ce a făcut candidatul din rolul respectiv, deci ar fi bine ca descrierea rolului să fie adaptată job-ului la care aplici.


În al doilea rând, mă uit să văd ce descriere are candidatul despre ... el - cum își sumarizează reușitele, la ce e bun, ce valoare poate aduce la mine în echipă și ce obiective are pe viitor - Da! e important pentru mine să văd încă din CV că știi ce vrei de la cariera ta profesională, ceea ce îmi spune că o să fii mai entuziast în a lua proiecte în afară rolului tău.


Analizez și structura din CV , dacă e concis și vizual - nu am răbdare să parcurg mai mult de o pagină sau o pagină jumătate de CV. În aceeași măsură, nu pot să mă concentrez să citesc detalii în CV dacă nu e formatat corect sau dacă nu e corect scris gramatical (mai ales dacă îl trimiți în engleza, cu dezacorduri e foarte greu de urmărit). Dacă cerința e să trimiți CV-ul în limba engleză și în descrierea rolului vezi că e nevoie să știi limba la nivel avansat, ar fi bine să iți revizuiești foarte bine CV-ul din punct de vedere gramatical, altfel un nivel de engleză mediu îți va diminua șansa unui interviu. 

Detaliile menționate mai sus nu sunt greu de transpus în CV și fac diferența atunci când le revizuiesc.

Sumarizand, aș propune să te concentrezi pe următoarele:

- să fie vizual, scris și formatat corect (te poți ajuta de diverse tool-uri automatizate care fac asta, Europass nu mai e de actualitate)

- să surpindă aspecte unice despre tine și experiență ta și nu task-uri generale despre rolul pe care l-ai făcut

- să fie adaptat roului pe care aplici, mulat pe cerințele rolului

 

Sper că aceste sfaturi să iți fie de ajutor!

Sfatul meu nu trebuie generalizat, fiecare manager are stilul propriu de revizuire a CV-ului și cerințele o să fie diferite în funcție de ce caută la un moment dat în echipa lui. 

 

Iți promit să iți mai povestesc și despre experiență altor manageri în edițiile următoare. 

Succes cu CV-ul tău! Să ai un CV bun, nu e ușor - trebuie să investești timp și să ceri ajutorul . Verifică și cele 4 modele gratuite de CV agreate de profesionișiti HR  si fă-ți CV-ul in maxim 20 de minute.

 

Lili